Guld

Ja. Det oundvikliga har skett; jag har arbetat med guld för första gången i mitt liv.
Så nervöst att såga och fila i ett material som är så dyrbart! Jag har tillverkat en ring i vitguld och ett lås till ett i halsband i rödguld.
Något svårare att löda i vitguld jämförelsevis silver tycker jag.

Men det känns bra, det är roligt att testa nya material!

Iakttagelser

Nu när naturen tillfälligt dör brukar jag alltid bli lite sorgsen...
löven trillar av, alla blommor är vissna, ingen svamp finns kvar i skogen...jag brukar tycka att det är hemskt och vill bara att snön skall komma och täcka över allt och sedan försvinna snabbt så att våren kan återvända.
Men idag såg jag November på ett nytt sätt.
De löv som fallit av och börjat förmultna på marken gav ifrån sig en behaglig, jordig parfymerad doft och de nakna trädgrenarna så outsägligt vackra mot den orangea kvällshimeln.
Så fick jag syn på några tusenskönor i gräset, som envist höll sig vid liv trots minusgrader och trots att de varit täckta av snö.
Så starka....
Som jag önskar mig en tusenskönas styrka.                  Träd är verkligen jordens lungor...det blir så tydligt utan alla löv.

            
                                  Tappra, starka, fantastiska tusenskönor


Praktik

Just nu är jag ute och praktiserar i en Guldsmedja!
En tredjedel av utbildningen i Falköping består av praktik, väldigt bra och nyttigt men ack så svårt att få plats någonstans. Tillslut fick jag äntligen en plats, hos Guldsmedjan Ag/Au design, ett trevligt ställe där jag trivs bra.
Så där sitter jag nu och hjälper till med att tillverka halssmycken till julförsäljningen!


RSS 2.0